Generator Room

 

Generator Room

Ja, Marcel wilde je toch even laten zien wat de rede is om deze afbeelding eens op de loep te nemen. Hij is al geruime tijd klaar maar er zijn een aantal leuke vermeldingen die hij je toch even wilde laten zien. Vooral de details zijn behoorlijk uitgewerkt omdat Marcel nog niet zeker was welke camera stand hij wilde gebruiken

 

Eerst even een blik op het draadmodel. Een draadmodel is een vereenvoudigde weergave van een object, ze ontstaat door van een object alleen ribben af te beelden.

Het nadeel van een draadmodel is dat je niet ziet wat de voorkant of de achterkant is. Maar om te controleren of er fouten in het model zitten, is dit onontbeerlijk. In het draadmodel wordt het meeste gewerkt, de uiteindelijke scene zie je alleen als je die rendert.

 

De tijd dat een model gerendert (renderen betekend dat de afbeelding uitgerekend wordt en uitgetekend inclusief schaduw en lichtval) wordt, kan soms enige uren duren, tot zelfs dagen aan toe. Een goede en snelle machine is dan wel nodig.

Draadmodel
 Ingang generator  

Marcel heeft ook het geluk te mogen werken op een machine met acht cores en 16 Gigabyte aan werk geheugen wat die rendertijd enorm verkort. update: inmiddels heeft de machine al een flinke update gehad, zie "Machinery"

 

Aan de linkerkant zie je een detailrender van het model. Dit is aan de voorzijde van de generator gemaakt. Mocht je een grotere uitvoering van deze en de onderste willen hebben, dan is dat geen probleem. Stuur ons een mail (via de site) met de melding of je de "loopbrug" of "Lift" wil hebben en deze wordt naar je toe gestuurd.

Deze is genomen vanuit de lift. Marcel wilde je even laten zien dat er redelijk veel detail in deze tekening zit. Dit, zoals hij al eerder vertelde, omdat Marcel nog niet zeker wist waar hij de camera zou gaan plaatsen. Je ziet ook in de stand van de camera dat er zoveel mogelijk rekening is gehouden met de grote van een doorsnee mens.

 

Vaak is het beste om te gaan kijken naar afbeeldingen (hoe hoog is het hek als je er tegen aanstaat, hoe ziet de trap eruit als je er overheen loopt, enz.) die je vind op internet. Soms moet er dus wel een kleine studie voorafgaan om zeker te zijn dat je de goede maten en materialen gebruikt.

Gallerij van de generator

 

 

flame button left Pagina 4 flame button dummy