Katana Samurai

Samurai zwaard

Marcel heeft een voorliefde voor martiaanse vechtsporten, mede omdat hij zelf vroeger aan Pencak Silat heeft gedaan. Op een website kwam hij een tutorial tegen hoe je een Samurai zwaard kan maken. Ja, ook Marcel heeft af en toe een leidraad nodig en om z`n vaardigheden te vergroten is dit ideaal om te doen. Hiernaast vind je zijn eerste opzet.

Om de tekening goed te kunnen uitdiepen heeft Marcel een Samurai zwaard gekocht. Voor dit zwaard heeft hij een bord gemaakt, soortgelijk het bord met het Chinese droomteken dat ook in de tekening te zien is. Daaronder heeft hij een wandsteun gemaakt waardoor het zaard onder het bord, aan de wand kan hangen. Maar dat even terzijde, teruch naar de tekening.

Dit is al weer van een dag of drie verder. Er zit al vorm in, de opzet is klaar en aan de elementen word al druk gewerkt. De afdruk aan de muur (het Chinese teken) is exact hetzelfde als die Marcel eerder op zijn rug is getatoeerd. Je zult hem dus wel vaker tegenkomen.

Wat we nu moeten zien te voorkomen, is het patroon dat in de muur te zien is. Dit is een eindeloze herhaling van een klein stukje afbeelding. Door deze iets te verdraaien ten opzichte van de muur, ziet het er al veel beter uit.

Samurai
Samurai detail Hier is de belichting al een stuk opgeschoten. Rechts en links zijn wat detailfoto`s geplaatst van het werk. Ten eerste aan de linkerkant de Katana, Marcel heeft hier een drukmerk geplaatst in de form van een draak. Tevens is er een bloedgoot in het lemmet aangebracht. Aan de rechterkant ook een leuk detail, het wierook potje.

Kijk vooral naar de rook, het draakje op het potje en de weerspiegeling van de wierookstokjes in de koper beplating. Dit heeft nogal veel tijd gekost. Omdat je nbiet van te voren de rook kan zien, moet je deze steeds opnieuw "renderen" om te kijken of de rook klopt...
Samurai detail
 Tot zover deze afbeelding. Op dit ogenblik zijn er geen projecten waar marcel mee bezig is.

 

 

flame button left Pagina 2 flame button right