Katana Samurai

Samurai zwaard

Marcel heeft een voorliefde voor martiaanse vechtsporten, mede omdat hij zelf vroeger aan Pencak Silat heeft gedaan. Op een website kwam hij een tutorial tegen hoe je een Samurai zwaard kan maken. Ja, ook Marcel heeft af en toe een leidraad nodig en om z`n vaardigheden te vergroten is dit ideaal om te doen. Hiernaast vind je zijn eerste opzet.

Om de tekening goed te kunnen uitdiepen heeft Marcel een Samurai zwaard gekocht. Voor dit zwaard heeft hij een bord gemaakt, soortgelijk het bord met het Chinese droomteken dat ook in de tekening te zien is. Daaronder heeft hij een wandsteun gemaakt waardoor het zaard onder het bord, aan de wand kan hangen. Maar dat even terzijde, teruch naar de tekening.

Dit is al weer een dag of drie verder. Er zit al vorm in, de opzet is klaar en aan de elementen word al druk gewerkt. De afdruk aan de muur (het Chinese teken) is exact hetzelfde als die Marcel eerder op zijn rug is getatoeerd. Je zult hem dus wel vaker tegenkomen.

Dingen waaraan nog gewerkt moet worden:

1) De muur is nog te kaal, of een ander materiaal
2) De tekst op de plaat vooraan aparte verlichting
3) Opzet van verlichting moet beter worden
4) De Katana moet nog een drukmerk krijgen, deze wordt dicht bij het handvat geplaatst.

Samurai
Samurai detail Zo, alweer een stukje verder. De belichting is al een stuk opgeschoten. Rechts en links zijn wat detailfoto`s geplaatst van het werk. Ten eerste aan de linkerkant de Katana, Marcel heeft hier een drukmerk geplaatst in de form van een draak. Tevens is er een bloedgoot in het lemmet aangebracht. Aan de rechterkant ook een leuk detail, het wierook potje. Kijk vooral naar de rook, het draakje op het potje en de weerspiegeling van de wierookstokjes in de koper beplating. Samurai detail
Jep, er is niets meer om je op de hoogte te houden. Marcel gaat weer verder met het project die hij eerder heeft onderbroken om deze te kunnen maken.... Zijn"work in progress" wordt dus weer "House of Many" (oftewel "The Last Legion"). Dank je voor het volgen.....

 

flame button left Pagina 2 flame button right