The Last Legion

Legion

Vaak maakt Marcel de 3D tekeningen uit zijn hoofd of heeft hij ergens iets soortgelijks gezien. Deze keer heeft hij zijn voorbeeld uit de film, de "Last Legion" (een aanrader trouwens) gehaald. In deze scene is net het gevecht geëindigd van de aanval door de Gotische leider Odoaker op de Romeinen. Nee, de lijken worden niet gemaakt. Maar de beelden wel, die zullen Marcel genoeg hoofdpijn geven.

 

Het thema "Last Legion"wordt niet gebruikt in de uiteindelijke benaming. Dat gaat "House of Many"heten.....

Nou, het eerste staat al. De pilaren zijn het begin. De rede waarom Marcel vooraan begonnen is? Daarmee kun je bepalen wat er achter niet echt meetelt en omdat hij van een plaatje het huis moet bouwen is het duidelijker wat er achter gemaakt moet gaan worden.

 

De pilaren zijn wel af, maar het gedeelte dat op de pilaren ligt, is nog in een begin fase. Als je goed gezien hebt op het voorbeeld boven, dan loopt de bovenbalk verdikt naar boven. Dat moet nog gebeuren. Ook een ronde bies onder en boven de balk moet nog worden geplaatst.

 

Maar Marcel wilde graag wat laten zien, daarom maar even een blik op "het begin".Je ziet ook al de texture op de onderdelen. Dat is een soort "behang" waardoor het voorwerp eruit komt te zien als een echt object. Zoals hier als een marmere pilaar en voet. Zonder een texture is een object kaal. In games zorgen textures voor objecten die jij kan herkennen, zoals een huis of boom.

 

Marcel houd je op de hoogte :-) Blijf jij kijken?

Legion pilaren
Legion zuileningang

Marcel heeft al weer een heel stuk bijgebouwd. Dit is in korte lijnen het hele idee van de tekening. Zoals je ziet zijn de zuilen nu ook aan de linkerkant geplaatst en is er een start gemaakt met het huis. Kijk vooral eens naar de ingang, de dwarsbalk die boven op de twee zuilen is geplaatst. Daar zit een reliëf in waar Marcel een goede tijd mee bezig ben geweest. Uiteindelijk weer via een aantal tips geleerd hoe hij dit het mooiste kon uitvoeren. Opnieuw weer een goed stuk bijgeleerd.

Uiteindelijk is dit project stil komen te liggen. Vanwege tijd gebrek en data verlies (geen goede back-up gemaakt en de andere files corrupt) is het stop gezet.

 

 

flame button left Pagina 3 flame button right